Jedna z mojich obľúbených nátierok je práve sardinková. Je nielen zdravá, ale aj nízkosacharidová, ak nepoužijete veľa cibule. Natieram ju na náš proteínový chlieb alebo večerný chlieb. Kto má radšej pečivo, tak odporúčam siahnuť po našej žemličke.
Ingrediencie:
- jednu konzervu sardiniek v oleji
- maslo
- 40g cibule (polka zo stredne veľkej cibule alebo malú cibuľu)
- soľ
- chlieb
Postup prípravy:
Vyberte maslo, aby zmäklo a zatiaľ najemno nakrájajte cibuľu a dajte do nejakej misky s vekom, v ktorej budete robiť celú nátierku a rovno ju v nej budete môcť aj skladovať, ak by sa prihodilo, že ju celú nezjete. Otvorte si konzervu so sardinkami a otvorte ich, aby sa dala vybrať stredová chrbtová kosť. Tú vyhoďte a sardinky dajte do misy s cibuľou. Ak máte zmäknuté maslo začnite ho postupne pridávať k cibuli a sardinkám. Zapracujte ho stláčaním vidličky do celej zmesi až kým sa vám nevytvorí pasta. Hutnosť nátierky si určujete práve pridávaním masla. Na záver pridajte soľ a riadne zamiešajte. Ja zvyknem nátierky dať vždy aspoň na 30 minút do chladničky, aby sa všetky chute surovín prepojili.
TIP: skúste si dať krajec chleba do hriankovača a opiecť predtým, ako ho namažete nátierkou. Na natretý chlieb môžete dať rôzne kúsky zeleniny alebo na tvrdo uvarené vajíčko.
Ešte jedna dôležitá vec, nezabudnite si urobiť čierny čaj s citrónom, uvidíte ako sa vám bude dobre chrumkať :)
Prajem dobrú chuť :)
Danka