Prinášam vám recept na vynikajúce nízkosacharidové muffiny. Ja som ani nestihla urobiť viac fotografíí, ako túto úvodnú, lebo my sme v noci čakali kým vychladnú a zmizli ako acetón. Verím, že vám budú chutiť, tak ako nám.
Ingrediencie:
- 360g mandľovej múky (môžete skúsiť aj pomleté mandle)
- 100g sladidla Erythritol
- štipka soli
- prášok do pečiva
- 100g rozpusteného masla alebo kokosového oleja
- 120 ml mandľového mlieka
- 4 vajcia
- vanilkový extrakt alebo struk
- 150-200g čučoriedok
Postup prípravy:
Zmiešajte mandľovú múku so sladidlom, štipkou soli a práškom do pečiva. Následne pridajte rozpustené maslo alebo olej. mandľové mlieko, vajcia a pár kvapiek vanilkového extraktu. Poriadne všetko zmiešajte, kým sa vám nevytvorí homogénna zmes. Potom pridajte čučoriedky a opatrne vmiešajte do celej zmesy, aby sa vám nepopučili. Do max. 3/4 košíčkov nalejte cesto a dajte piecť na 175°C cca 25 minút. Skúšajte špajlou alebo špáratkom či sú už upečené. Ak je špáratko mokré, ešte pečte a ak je suché tak sú hotové.
Vyberte muffiny z rúry a teraz vám nič iné neostáva, ako ich hypnotizovať, aby čo najskôr vychladli :D
Prajem dobrú chuť :)
Danka