Mak je v našich končinách veľmi obľúbenou surovinou a mať ho so slížami (taglietelle) a cukrom je fakt niečo, čo veľakrát si predstaví diabetik ako sen. No my tieto sny plníme a doprajeme sladké dobroty všetkým, tak čítajte pozorne alebo sa rovno zapojte do prípravy. Je to naozaj nízkosacharidová pochúťka pre diabetikov aj pre ľudí v diétnom režime. Tento recept je na jednu porciu.
Ingrediencie:
- 50g nízkosacharidové tagliatelle
- 30g mletého maku
- 15g roztopeného masla
- cukor na dochutenie (erythritol, xylitol, alulóza)
Postup prípravy:
Nechajte v hrnci zovrieť osolenú vodu na tagliatelle. Pomeľte si mak a oslaďte si ho podľa vlastnej chute. Uvarte cestoviny a dajte do taniera aj s makom. Následne polejte makové cestoviny roztopeným maslom a premiešajte. Ak by ste chceli oživiť jedlo ovocím, tak ja do nich zvyknem dať za hrsť malín (cca 30g), čo robí menej ako 1g sacharidov.
Prajem dobrú chuť :)
Danka