Slíže s makom

Mak je v našich končinách veľmi obľúbenou surovinou a mať ho so slížami (taglietelle) a cukrom je fakt niečo, čo veľakrát si predstaví diabetik ako sen. No my tieto sny plníme a doprajeme sladké dobroty všetkým, tak čítajte pozorne alebo sa rovno zapojte do prípravy. Je to naozaj nízkosacharidová pochúťka pre diabetikov aj pre ľudí v diétnom režime. Tento recept je na jednu porciu.

Ingrediencie:

Postup prípravy:

Nechajte v hrnci zovrieť osolenú vodu na tagliatelle. Pomeľte si mak a oslaďte si ho podľa vlastnej chute. Uvarte cestoviny a dajte do taniera aj s makom. Následne polejte makové cestoviny roztopeným maslom a premiešajte. Ak by ste chceli oživiť jedlo ovocím, tak ja do nich zvyknem dať za hrsť malín (cca 30g), čo robí menej ako 1g sacharidov.

Prajem dobrú chuť :)

Danka